Oppgi følgende informasjon ved bestilling
- Båtnavn og type (også for «kjente» båter)
- Ønsket dato og klokkeslett
- Siste oppdrag, lokalitet og type oppdrag
- Neste oppdrag, lokalitet og type oppdrag
- Grad av hast
Oppgi følgende informasjon ved bestilling
Det offentlige lovverket (bl.a. SAV2-forskriften og lokale ILA-forskrifter), båndleggingsbestemmelser og interne krav fra kunder stiller krav til at rengjøring og desinfeksjon skal være inspisert og attestert av autorisert dyrehelsepersonell. Tilsvarende skal det attesteres for karantene eller slipsetting.
Hygieneinspeksjonen baseres på gjennomgang av dokumentasjon fra oppdragsgiver (om bord i båt eller flåte), visuell kontroll av rengjøring samt objektive målinger (ATP-test).
Vi benytter alternative metoder for inspeksjoner, men i begrenset omfang. Fiskehelsepersonell er til tider en begrenset ressurs, samtidig bruker båtene i noen tilfeller uforholdsvis mye tid på logistikk rundt inspeksjoner. Målet er å behovsprøve ressurser i større grad, og effektivisere denne aktiviteten. Det er stor forskjell på risiko knyttet til bytte av oppdrag for ulike fartøy, og i en del tilfeller mener vi det pr. i dag ikke er forsvarlig å erstatte fysisk oppmøte.
Vi erfarer at enkelte båter kontrolleres hyppig og med få avvik på hygienekontroll. I mange områder er kjøretiden mange ganger så lang som tiden brukt på selve inspeksjonen, og vi ønsker å finne gode alternativer som supplerer tradisjonelle inspeksjoner. Vi har konsultert ansatte i Mattilsynet for vurdering. Fjerninspeksjon er ikke formelt godkjent som metode, men ansvaret for å vurdere faglig forsvarlighet ligger på inspektør som signerer attesten.
En fjerninspeksjon utføres gjennom samtale med ansvarlig på båt over telefon med videooverføring uten at inspektør er fysisk tilstede på båten. Tjenesten tilbys kun til servicebåter. Brønnbåter og lektere med avlusingssystemer vil være utfordrende å kontrollere via telefon på bakgrunn av mange vanskelig tilgjengelige kontrollpunkter og høyere risikonivå ved direkte kontakt med fisk. Vi jobber med å teste rutiner for å benytte Hololens på slike fartøy.
Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.
Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjons-kapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.
Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:
Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.
Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.
Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.
Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.
Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.